Uitreiking eerste herdenkingskistje Graaf van Horne

Op zaterdag 11 september zal omstreeks 16.45 uur in de Paterskerk op de Biest in Weert, het eerste Phillips van Montmorency Graaf van Horne herdenkingskistje overhandigd worden aan de burgemeester van Weert Raymond Vlecken en aan de voorzitter van de Aldenborgh Peter Korten. Dit alles zal gebeuren na de presentatie van het bouwhistorisch onderzoek van de Paterskerk.

Het eikenhouten kistje bevat een vul- of roller balpen uitgevoerd met gerookt acacia hout afkomstig van het kasteel Nijenborgh in Weert. Verder bevat het een kopie van de zilveren Marinusdaalder die omstreeks 1562 in Weert geslagen is. Op de binnenkant van de deksel is de handtekening van de graaf weergegeven.

Certificaat

Het geheel wordt begeleid met een certificaat van echtheid met daaraan vast een lakstempel met de wapens van Phillips van Montmorency en de Graven van Horne.

De symboliek die met dit herdenkingskistje weergegeven wordt, is het gerookte acaciahout. Dit symboliseert het afgebrande kasteel de Nijenborgh. De munt symboliseert de rijkdom (aan geschiedenis) die Weert gekend heeft en gekoesterd moet worden.

Beperkte oplage

De genummerde oplage is beperkt tot 50 stuks. Na de eerste uitreiking starten de officiële uitgaven van dit bijzonder kistje. Onder de voorinschrijvers wordt het gebruikte zegelstempel verloot, de winnaar zal door de burgemeester getrokken worden. Er zijn nog enkele exemplaren a € 225,- te koop op www.woodartsandcrafts.nl.