Nieuwbouw 11 hofjeswoningen bereikt hoogste punt

Algemeen Economie Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Op vrijdag 8 september plaatsten Theo van Ekerschot (vereniging Hofje het Genietschap), wethouder Wendy van Eijk (gemeente Weert) en corporatiebestuurder Ger Peeters het laatste dakdeel op de woningen. Hiermee stonden de initiatiefnemers van deze nieuwbouw stil bij het hoogste punt voor de bouw van het woonhofje aan het Waagmeesterhof in Weert.

Wonen Limburg bouwt er 11 woningen in een hofje voor de vereniging. Samen-wonen en naar elkaar omzien is wat de toekomstige bewoners willen. Zodat ze met elkaar een fijne woonomgeving kunnen maken. Begin volgend jaar verhuizen de nieuwe bewoners naar hun nieuwe stek.

Ontmoeten, omzien naar elkaar en meedoen

Dat is precies waar het om draait bij de leden van vereniging Hofje het Genietschap. Speciaal opgericht om er samen met anderen invulling aan te geven. “Wat ooit is begonnen als een wens van een paar mensen, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een plan. Samen met partner Wonen Limburg en de medewerking van de gemeente Weert wordt onze droom nu werkelijkheid. En gaan we straks 10 woningen verhuren aan mensen die ook invulling willen geven aan dat samen-wonen. Met de gemeenschappelijke tuin als fijne ontmoet plek”, geeft Theo van Ekerschot van vereniging Hofje het Genietschap aan.

Bewoners minder eenzaam

Corporatie Wonen Limburg is eigenaar van de 11 woningen. Eén woning wordt door de vereniging ingericht als gemeenschappelijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar het gemeenschapsgevoel verder ontwikkeld kan worden. “We zien dat die gemeenschappelijkheid een positief effect heeft op de leefbaarheid en dat die zorg voor elkaar het mogelijk maakt zodat je bijvoorbeeld langer thuis kunt blijven wonen, of dat bewoners zich minder eenzaam voelen”, licht corporatiebestuurder Peeters toe.

Ook de gemeente is enthousiast. “Vanaf onze eerste kennismaking met de initiatiefnemers hebben wij vertrouwen uitgesproken in de ontwikkeling van deze nieuwe woonvorm. We zijn dan ook blij dat het gelukt is dit concept te laten landen op een prachtige woonlocatie, op korte afstand van de binnenstad”, zegt wethouder Wendy van Eijk trots. De gemeente is in overleg met de toekomstige bewoners over de inrichting van de openbare groenstrook die centraal in het hofje ligt. De bewoners wensen hier gezamenlijk een rol in het beheer van dat groen te krijgen. ‘Dat is niet gebruikelijk, maar we gaan het experiment graag aan!’

Van de 10 huizen zijn er nog twee beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij [email protected].

Bekijk een video via: https://youtu.be/36FDpluaB7U

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties