Sjors Sportief en Sjors Creatief gaan van start in Cranendonck

Cranendonck – Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Cranendonck.

De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat de gemeente Cranendonck in 2013 startte. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Woensdag 15 september om 16.00 uur gaat de website live om in te schrijven.

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting, boksen. Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Cranendonck ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

Op maandag 13 september werd het eerste boekje uitgereikt aan Floortje Derks, leerling van groep 8 van OBS De Triolier, die de meeste stemmen had voor haar tekening die nu op de voorkant van het boekje prijkt.

“Gelukkig neemt het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer verenigingen sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.”

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van de gemeente Cranendonck in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan veertig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Cranendonck ontvangen.

Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website www.sjorssportief.nl. Woensdag 15 september om 16.00 uur is de website live voor de eerste aanmeldingen.