Aantal snelheidsovertreders op Kempenweg is toegenomen

112 Algemeen Nederweert Regio Reageer 1 min. leestijd

Het wordt weer steeds drukker op de wegen en dat betekent ook meer inkomsten voor de overheid wat betreft verkeersboetes. Althans, dat is van toepassing op de trajectcontrole aan de Kempenweg (N564) in Weert.

In het tweede tertiaal (periode van 4 maanden) werden op de Kempenweg tussen Budel-Dorplein en Weert in beide rijrichtingen maar liefst 4.537 snelheidsovertredingen geregistreerd. Dat betekent dat elke dag zo’n 37 weggebruikers meer dan 80 kilometer per uur gemiddeld reden over deze provinciale weg.

In het eerste tertiaal (januari – t/m april) werden er 3.351 snelheidsovertredingen geregistreerd. Dat betekent dat het aantal overtredingen is toegenomen met 1.186 (circa 35%). En dat terwijl de trajectcontrole wordt aangekondigd door middel van verkeersborden. Ook zijn de camera’s duidelijk zichtbaar.

De Kempenweg in Weert is in Limburg de provinciale weg waar de meeste verkeersovertredingen worden vastgelegd door middel van een trajectcontrole.

Trajectcontrole N275

Ook op de Venloseweg (N275) bij Ospel is een trajectcontrole actief sinds 2020. Het eerste tertiaal van dit jaar werden er 2.237 snelheidsovertredingen geregistreerd. In het tweede tertiaal tussen mei en augustus waren dat er 2.394. Dat is eveneens een toename, maar procentueel niet zo sterk als bij de trajectcontrole in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie