Terugblik natte Hema Volksloop op zondag 3 oktober

Afgelopen zondag werd in het IJzeren Man gebied de 488e volksloop georganiseerd.

Om kwart voor tien werd gestart met de allerkleinsten op de afstanden 1,3 en 2,5 kilometer. Daarna volgden de langere afstanden. De lopers voor de langere afstanden komen uit de verre omtrek naar Weert. Diverse lopers komen uit België, Brabant, Limburg en zelfs uit Duitsland. Er kwamen zelfs lopers uit het Duitse Mechernich. Ze reisden 200 kilometer om aan de loop deel te kunnen nemen. De nieuwe routes langs het water van de IJzeren Man vielen ook bij deze lopers in de smaak.

Ondanks het mindere weer hadden er ruim 120 lopers aangemeld. De lichte regen en de frisse temperatuur maakten er een fijn loopweer van.

Jubileum

Ook hadden ze zondag weer een loper die vaak heeft deelgenomen. Deze keer was het Jos Hopman. Elke keer komt deze loper vanuit Eindhoven naar Weert om deel te nemen. Jos is heel zijn leven een fervent marathonloper geweest. Nu op 82-jarige leeftijd doet hij het iets rustiger aan. Maar voor 11,8 of 15,5 kilometer, draait hij zijn hand nog steeds niet om. De organisatie heeft hem uiteraard in het zonnetje gezet. Zeker omdat hij de organisatie ook bijstaat als vrijwilliger. Een dikke pluim voor Jos. Op naar de 300 keer.

Je bent van harte welkom om ook mee te doen. Als je 10 keer hebt meegedaan dan krijg je al een medaille als herinnering. Als je 50, 100, 150 en bij elke 50 keer meer meedoet ontvang je een herinnering.

De volgende loop is op de eerste zondag van november en wel op de zevende dag van die maand. Vanaf 10 oktober kun je via www.inschrijven.nl weer inschrijven tot 4 november.