Ravage in Nederweert na vergissing bedieningshendel auto

Nederweert – De hulpdiensten zijn maandag rond 17.45 uur gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de Brugstraat in Nederweert.

Toen de hulpdiensten arriveerden troffen ze een ravage aan in het centrum van Nederweert. Er was tegen een geparkeerde auto gebotst, een boom geschampt en een lantaarnpaal plat gereden. Tevens waren er diverse rekjes uit de grond gereden. Niemand raakte gewond bij het incident.

De oorzaak was een vergissing met de bedieningshendel. Eerder die dag had de zoon van de automobiliste in de auto gereden. Nadat hij de auto had geparkeerd had hij de bedieningshendel van de automaat in een andere stand gezet dan dat de bestuurster normaal gesproken gewend is.

Toen de vrouw wilde vertrekken ging het mis. Omdat de auto in een andere stand stond reed deze plotseling achteruit. en in de paniek werd er een andere stand gekozen waarna de auto weer snel vooruit reed. Tijdens deze manoeuvres moest het straatmeubilair het ontgelden.

De brandweer werd gealarmeerd omdat de auto mogelijk rookte. Eenmaal ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van een autobrand. Wel bleef een claxon hangen en de brandweer heeft het geluid ‘even uitgezet’. De Brugstraat is afgesloten voor het verkeer.

Bekijk een video via: https://youtu.be/ut0VS1ECf_E