Fractie Duijsters vraagt kwijtschelding voor slachtoffers toeslagenaffaire

De Weerter raadsfractie Fractie Duijsters heeft het college van B&W gevraagd of het mogelijk is om de gemeentelijke schulden kwijt te schelden van slachtoffers van de toeslagenaffaire. De toeslagenaffaire heeft de slachtoffers hard geraakt omdat men vaak te boek stond als fraudeur.

Er wordt nu aan verschillende kanten gewerkt om hulp te bieden aan de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Enkele gemeenten hebben hier al een voorschot op genomen, zoals de gemeente Den Haag, en schelden de gemeentelijke schulden alvast kwijt aan slachtoffers van de toeslagenaffaire.

Raadslid Karin Duijsters: ”Het kwijtschelden van gemeentelijke schulden biedt aan de slachtoffers rust en ruimte. Dit is zeer welkom, want het kan nog ‘heel lang gaan duren’, vertelde de demissionair staatssecretaris onlangs, voordat alle ouders die slachtoffers werden zijn gecompenseerd.”