Junior Energiecoach Mink gaat op lampenjacht

Het besparen van energie is een onderwerp dat veel mensen de laatste jaren steeds meer bezig houdt. Nu de energieprijzen flink stijgen wordt het nog interessanter.

Afgelopen week trapte wethouder Henk van de Loo het energiebesparingsproject Junior Energiecoach af bij basisschool het Dal in Weert. Samen met de leerlingen van de groepen 5 en 6 ging hij op lampenjacht.

Mink Geenen, de 9-jarige ambassadeur Junior Energiecoach, was ook van de partij en vertelde over zijn lampenjacht thuis. “We hebben maar één aarde, die moeten we niet verknallen”, vindt Mink. In de onderstaande video vertelt hij er meer over.

Warm Wonen in Weert biedt dit najaar voor het eerst de mogelijkheid aan scholen en gezinnen om gratis mee te doen met Junior Energiecoach. In heel Nederland doen 55 gemeenten mee.

Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken kinderen van 7 tot 12 jaar en hun ouders, waarmee ze energie kunnen besparen. Bijvoorbeeld: hoeveel lampen hangen er in huis, hoeveel energie verbruiken ze en wat kan je doen om energie te besparen? Het project duurt vijf weken en wordt afgesloten met een diploma Junior Energiecoach.

Warm Wonen Weert is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Weert, WeertEnergie en Wonen Limburg. Meer informatie: https://www.warmwoneninweert.nl/

Bekijk de video: https://youtu.be/0W7zjqVB2z4