Limburgers moeten vanaf zaterdag ‘coronapas’ laten zien in België

Buurland België heeft de coronamaatregelen voor Limburgers aangescherpt. Dat heeft als gevolg dat je als Limburger in Belgie een ‘coronapas’ moet laten zien als je daarop wordt gecontroleerd.

Vanaf 16 oktober 2021 krijgen alle provincies in Nederland de kleurcode oranje, behalve Limburg. Die kleurt rood. Reizigers uit een andere provincie dan Limburg hoeven zich niet te laten testen en hoeven niet in quarantaine.

Als je een coronapas hebt (geldige QR-code op je telefoon of op papier) is er bij aankomst in België geen testverplichting of quarantaine nodig. Moet jij je laten testen? Dan mag de negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur en het herstelcertificaat moet minimaal 11 dagen oud zijn op het moment van aankomst in België. Kinderen tot 12 jaar hoeven niet getest te worden.

Verblijf je langer dan 48 uur in België dan moet je ook nog het Passagier Lokalisatie Formulier invullen, 48 uur vóór aankomst in België.

De actuele informatie kun je vinden via: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies