Vanaf zaterdag werkzaamheden aan het spoor

Algemeen Informatie Weert Reageer 3 min. leestijd

Van 23 oktober tot en met 9 november voert ProRail op diverse locaties en stations rondom Eindhoven Centraal werkzaamheden uit. Dit heeft effect op het treinverkeer van- en naar station Eindhoven Centraal vanuit het zuiden en het oosten, dus ook vanuit Maarheeze en Weert.

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor betrouwbaar treinverkeer nu en in de toekomst. ProRail vervangt naast rails, spoorgrind, bovenleidingen, wanden van het perron ook meubilair. Hierdoor blijft het spoor in goede conditie en kunnen reizigers blijven rekenen op een veilige en betrouwbare treinrit.

Start op zaterdag 23 oktober

Zaterdag 23 oktober tot en met donderdag 28 oktober wordt er gewerkt rondom het spoor bij Weert en Roermond. ProRail voert hier vernieuwingswerkzaamheden uit aan het spoor waarbij de rails, spoorgrind en bovenleidingen worden vervangen.

Weekend van 29 oktober

Vrijdag 29 oktober tot en met zondag 31 oktober worden er werkzaamheden uitgevoerd bij het opstelterrein aan de zuidzijde van station Eindhoven Centraal. Hier worden onder andere twee nieuwe opstelsporen aangesloten op het bestaande opstelterrein, een aantal wissels vervangen en de treinbeveiliging getest.

Gevolgen voor de treinreis

  • Zaterdag 23 en zondag 24 oktober is er geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven Centraal en Roermond.  Op het traject tussen Eindhoven Centraal en Roermond worden snelbussen ingezet. Tussen Eindhoven Centraal, Geldrop, Maarheeze, Weert en Roermond worden stopbussen ingezet.
  • Maandag 25 oktober tot en met donderdag 28 oktober is er geen treinverkeer mogelijk tussen Weert en Roermond. Op het traject tussen Weert en Roermond worden bussen ingezet.
  • In het weekend van vrijdag 29 tot en met zondag 31 oktober rijden er geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Boxtel, Helmond en Weert. Er worden snelbussen ingezet. Er rijden tevens rechtstreekse snelbussen tussen Boxtel en Helmond en Boxtel en Weert. En er rijden stopbussen tussen:
    • Eindhoven Centraal, Eindhoven Strijp-S, Best en Boxtel
    • Eindhoven Centraal, Geldrop, Heeze, Maarheeze en Weert
    • Boxtel, Best, Eindhoven Strijp-S, Eindhoven Centraal, Geldrop, Heeze, Maarheeze en Weert

Tussen Helmond, Helmond ’t Hout en Helmond Brandevoort kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje.

  • Van maandag 1 tot en met dinsdag 9 november is er geen treinverkeer mogelijk tussen Deurne en Venlo. Reizigers kunnen gebruik maken van stopbussen tussen Helmond, Helmond Brouwhuis, Horst-Sevenum, Blerick en Venlo. Tussen Deurne en Horst-Sevenum kunnen reizigers gebruik maken van een taxibusje. 

Ga voorbereid op reis

De NS adviseert reizigers voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot ongeveer 30 minuten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie