Volle zaal in Weert voor schrijver kinderboeken Jacques Vriens

De Kinderboekenweek 2021 is woensdag van start gegaan. Ter gelegenheid hiervan was kinderboekenschrijver Jacques Vriens te gast in het Weerter Munttheater. Hij speelde daar voor kinderen uit de groepen 2, 3 en 4 zijn voorstelling ‘Grootmoeders grote oren’. In de middag konden jong en oud voor een handtekening van de populaire auteur terecht bij boekhandel Bruna.

Populaire auteur

Vriens heeft zo’n honderd kinderboeken op zijn naam staan. In 1992 schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk ‘Het raadsel van de regenboog’. Andere titels uit zijn omvangrijke oeuvre zijn ‘Baron 1898’ en het verfilmde ‘Achtste-groepers huilen niet’.

Ook in het theater

Voor zijn theatervoorstelling werd zijn boek ‘Grootmoeder, wat heb je grote oren’ bewerkt. De sprookjes ‘De wolf en de zeven geitjes’ en het relatief onbekende ‘De twaalf broers’ spelen hierin de hoofdrol. “Wat ik heb gedaan is dat ik de oorspronkelijke sprookjes opnieuw verteld heb … maar op mijn manier, zoals ik ze vroeger aan mijn kinderen vertelden”, zo licht schrijver en theatermaker Vriens toe.

Boekenweek

Het thema van de Boekenweek 2021 is ‘Worden wat je wil’. Jacques Vriens zegt vaak tegen kinderen “… als je echt iets heel graag wil … dan moet je je daar voor inzetten”. Vriens heeft een vorm van dyslexie maar dat heeft hem er nooit van weerhouden om boeken te gaan schrijven. ‘Jakob en de zeven gevaren’ is het meeste recente boek van Jacques Vriens.

Bekijk een video via: https://youtu.be/H-rHxrOz5m0