Voorlees vaardigheden van burgemeester maken indruk

Woensdag is de Kinderboekenweek van start gegaan. Speciaal vanwege deze gelegenheid kwam de burgemeester van Weert voorlezen in de bibliotheek.

De kinderen namen plaats op het grote konijn op de eerste verdieping en luisterden aandachtig naar het verhaal dat de burgemeester Vlecken voorlas uit het kinderboek “Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste“. Terwijl de burgemeester voorlas bleef het muisstil. De intonatie en het tonen van de prenten zorgden ervoor dat de aandacht erbij bleef bij de jeugd.

De medewerkers van Bibliocenter en ouders gaven aan onder de indruk te zijn van de voorlees vaardigheden van de burgemeester. Wat hun betreft mag hij vaker komen voorlezen en daar zullen de kinderen het zeker mee eens zijn. Nadien mocht de burgemeester dan ook een applaus in ontvangst nemen.

Na het voorlezen mocht de jeugd nog vragen stellen aan de burgemeester. De vragen gingen o.a. over de ‘medaille’ die de burgemeester draagt en hoe zijn dag eruit zien.

Thema Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van ‘Worden wat je wil’! De komende dagen vinden er nog tal van activiteiten plaats bij het Bibliocenter in Weert die passen bij dit thema. Je kan het programma vinden via: https://www.bibliocenter.nl/tp/kinderboekenweek.html

Bekijk de video via: https://youtu.be/O6F0SjBVcqg