Frank Trott en Getruida Trott-Maduro vieren diamanten huwelijk

Vandaag vieren Frank Trott en Getruida Trott Maduro uit Weert hun diamanten huwelijk.

Het was 64 jaar geleden toen een hele knappe jongedame langs het ouderlijk huis van Frank liep. Frank zag haar en liep naar buiten om haar nog beter te kunnen bekijken. Hij kon zijn ogen niet van haar afhouden en begon haar na te fluiten. Na 3 jaar durfde Frank haar uiteindelijk ook ten huwelijk te vragen en op 21 november 1961 gaven ze elkaar het ja-woord op het gemeentehuis van Oranjestad in Aruba.

Nu, 60 jaar later, vieren ze met veel vreugde maar helaas ook met de beperkende coronamaatregelen hun diamanten huwelijk. Zoals diamant in het oud-Grieks vertaald onverslaanbaar betekent, is ook dit huwelijk onverslaanbaar. En met zes kinderen, 17 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen voelen ze zich ook erg rijk en geliefd.

Frank heeft tot aan zijn pensioen gewerkt als Douaneambtenaar op Aruba. Getruida managede de huishouding en de opvoeding van de kinderen. Frank en Getruida hebben in hun jonge jaren veel gereisd en genoten van het leven.

Tegenwoordig vinden ze het heerlijk om thuis een grote puzzel te maken en kookt Mamai (koosnaampje van de kinderen voor Getruida) nog geregeld zeer lekkere maaltijden voor de familie. Wanneer de kinderen, kleinkinderen of achterkleinkinderen langs komen kan Frank het niet laten om hun te plagen. Inside jokes als “Bo a wak e bleki?!?!” (Letterlijk vertaald: “Heb je die blikje gezien?!?!”) wordt geregeld gemaakt binnen de familie. Gelukkig is heel de familie dat gewend en plagen hun Tatai (koosnaampje van de kinderen voor Frank) ook graag terug.

Namens de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen op Aruba en in Nederland:
Felis 60 aña di bida matrimonial. Cu Dios sigi drama Su bendicion den abundacia riba boso nan y duna boso salud pa boso sigi stima, respeta y tene pasenshi cu otro. Pa boso sigi nabega trankil y felis den e boto matrimonial. Goza cu boso yiunan, nietonan y bisanietonan.

(Vertaling: Gelukkig 60 jaar huwelijk! Moge God jullie overvloedig blijven zegenen in jullie levens en jullie een goede gezondheid geven zodat jullie van elkaar kunnen blijven houden, respecteren en geduld met elkaar hebben. Zodat jullie in vrede en geluk blijven navigeren in jullie huwelijk. Genietende met jullie kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen).