Kings of Leon op vooravond van Bospop festival

Kings of Leon keert op donderdag 7 juli, op de vooravond van het Bospop festival, terug naar Nederland voor een exclusieve show op Evenemententerrein Weert. Dit wordt de eerste Nederlandse show van de band sinds ze vijf jaar geleden headliner waren op Pinkpop. De kaartverkoop voor dit open-air concert start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via Ticketmaster.

Het Kings of Leon concert is geen onderdeel van Bospop, maar een losstaand concert georganiseerd door Mojo Concerts op hetzelfde evenemententerrein waarvan Bospop ook gebruik maakt. Wil jij je Bospop festivalweekend een dag eerder beginnen of als Bospop volger als eerste kaarten kopen voor dit concert van Kings of Leon? Koop dan je tickets morgen al in de presale vanaf 10 uur.

Kings of Leon – When You See Yourself Tour

De Grammy Award winnende band Kings of Leon is voor het eerst sinds 2014 weer met een eigen headline show in Nederland te zien. De laatste keer dat de Amerikaanse band hun opwachting in Nederland maakte was in 2017, waar zij Pinkpop afsloten als headliner.Tijdens hun recente tour door Amerika afgelopen zomer, bevatte hun setlist nummers van alle acht hun albums.

In maart dit jaar bracht Kings of Leon hun achtste album ‘When you see yourself’ uit. Het album werd opgenomen in Nashville’s beroemde Blackbird Studios en is geproduceerd door Grammy Award winnende Markus Dravs.

Sinds hun debuut in 2003 heeft Kings of Leon, bestaande uit Caleb (gitaar / zang), Nathan (drums), Jared (bas) en Matthew Followill op gitaar, acht albums uitgebracht en meer dan 21 miljoen albums en 40 miljoen singles wereldwijd verkocht. Het laatste album WALLS debuteerde op # 1 in de VS, UK, Canada, Nieuw-Zeeland, Ierland, Oostenrijk en in de top 3 in meer dan 10 landen, waaronder Duitsland en Australië. Daarnaast hebben ze zeven Grammy-nominaties, vier Grammy Awards, drie NME Awards, twee Brit Awards en één Juno Award gewonnen. Met het herkenbare rauwe stemgeluid van frontman Caleb Followill, pakkende gitaarriffs en talloze hits heeft de band over de hele wereld getourd en op grote festivals opgetreden zoals Coachella, Lollapalooza in Chicago, Berlijn, Brazilië en Chili, Bonnaroo, Glastonbury en 3 keer op Pinkpop.

  • Wanneer: Donderdag 7 juli 2022
  • Waar: Evenemententerrein Weert Noord (Bospop festivalterrein)
  • Aanvang: 17.15 uur | Entree: Vanaf €66,08 ,- (incl. servicekosten)

Volgend jaar worden er nog drie namen aan het programma toegevoegd.

Opening Bospop camping dag eerder

De 40ste editie van Bospop, met o.a. Lionel Richie, Sting, Kensington, Melissa Etheridge, Sinéad O’Connor, Passenger, Beth Hart, Juanes en vele andere vindt de 3 dagen na het Kings of Leon concert plaats op hetzelfde evenemententerrein in Weert. De Bospop camping zal vanwege dit extra concert eerder open gaan (op woensdag 6 juli 2022 om 14.00 uur). Een camping ticket koop je via de Bospop website en is het gehele weekend geldig tot maandag 11 juli.

Meer informatie: www.bospop.nl