Punt Welzijn blikt terug op geslaagde Dag van de Mantelzorg

Gisteren, woensdag 10 november, was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop er in het hele land mensen verrast werden die langdurig voor een naaste zorgen.

In de gemeente Weert en Nederweert zijn mantelzorgers door Punt Welzijn in het zonnetje gezet. Mantelzorgers konden zichzelf aanmelden of aangemeld worden door mensen uit hun omgeving voor een leuke attentie. Op deze manier konden mensen uit de omgeving hun waardering uitspreken.

In totaal zijn er maar liefst 622 mensen aan huis verrast met de attentie, in de vorm van een plantje, door 50 enthousiaste vrijwillige bezorgers.

Jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren kunnen te maken krijgen met zorgen binnen hun gezin of in hun directe omgeving. Speciaal voor hen ontwikkelden ze een goodiebag vol met lekkernijen, een bioscoopbon, kortingen en leuke gadgets. Hiermee werden 79 jongeren verrast.

Naast het waarderen van mantelzorgers, kun je bij Punt Welzijn ook terecht voor gratis ondersteuning, informatie of gewoon een luisterend oor. Zorgen voor een ander brengt namelijk mooie momenten met zich mee, maar kan ook zwaar zijn. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Neem contact met hen op via [email protected] of bel 0495-697900.

Video gemist? Bekijk hem alsnog via: https://youtu.be/ZSIKH0nMGvk