Tavinho Karg nieuwe lijsttrekker voor GroenLinks Weert

De algemene ledenvergadering (ALV) van de afdeling GroenLinks regio Weert heeft op 13 november jl. Petra van Raaij tot lijsttrekker gekozen. Wegens persoonlijke omstandigheden heeft zij zich een week later teruggetrokken.

In goed overleg met de andere kandidaten met een hoge positie op de lijst heeft het bestuur vervolgens besloten om iedereen op de kandidatenlijst één plaats omhoog te schuiven. “Op deze wijze wordt de besluitvorming van de ALV het beste gerespecteerd”, aldus afdelingsvoorzitter Marieke Manders. “Natuurlijk vinden we het heel jammer dat we niet met Petra verder kunnen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we ook met Tavinho een heel mooi resultaat voor GroenLinks kunnen neerzetten in Weert.”

Tavinho Karg is 34 jaar en geboren en getogen in Dordrecht. Hij begeleidt op projectbasis workshops op het gebied van onderwijs, kunst, cultuur, sport en muziek voor jeugd en jongvolwassenen. Daarnaast is Tavinho vrijwilliger bij organisaties die zich inzetten voor inclusiviteit én helpt hij in een wooncomplex voor senioren.

Tavinho woont nu 8 jaar in de wijk Keent. De liefde en het groen hebben hem naar Weert gebracht en de mensen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat hij zich hier thuis voelt. Zijn interesse in de lokale politiek is aangewakkerd doordat Tavinho als lid van een werkgroep een goede plek wilde vinden voor een Cruyff Court in Weert. Tavinho heeft in dit kader gebruik gemaakt van het spreekrecht in een commissievergadering, met het door hem zo vurig gewenste resultaat.

Tavinho: “Ik sta voor eerlijkheid, inclusiviteit en een duurzame gezonde samenleving. Ik vind het belangrijk dat iederéén die de waarden van GroenLinks een warm hart toe draagt op GroenLinks kan stemmen.”