Weerter VVD gaat afschaffing van hondenbelasting vieren

Algemeen Politiek Weert 9 reacties 2 min. leestijd

Update – De Weerter VVD is verheugd dat het college van burgemeester en wethouders het voorstel heeft overgenomen om de hondenbelasting in één keer af te schaffen.

Thomas van Gemert, fractievoorzitter van de Weerter VVD legt uit: “Op 8 juli 2021 diende de Weerter VVD een motie in, om de belasting direct af te schaffen per 1-1-2022. Deze motie kreeg geen meerderheid, echter de gemeenteraad sprak zich wél uit over gefaseerd afschaffen van de hondenbelasting zodra de financiën dat toe zouden laten”.

De VVD was en is van mening dat direct afschaffen goedkoper uitpakt dan geleidelijk minder belasting betalen. Thomas van Gemert is trots en vertelt: ”In de begroting voor 2022 is door het college nu opgenomen om de hondenbelasting wel ineens af te schaffen en daarmee komt het voorstel van de Weerter VVD alsnog uit.”

Traktatie

Het afschaffen van de hondenbelasting levert volgend jaar een belasting voordeel op voor de baasjes en hun honden die woonachtig zijn in Weert van minimaal € 83,- op jaarbasis afhankelijk van het aantal honden. Om dit te vieren trakteert de Weerter VVD aanstaande zaterdag 6 november op diverse plaatsen in alle kernen van Weert de baasjes en hun honden op een leuke attentie. “Immers, wie wat te vieren heeft, trakteert!”, aldus de Weerter VVD.

Update

Fractie Duijsters en PvdA Weert dienden op 8 juli j.l. ook een motie in om de hondenbelasting gefaseerd af te schaffen. Dus ook andere partijen waren voorstander voor de afschaffing van de hondenbelasting en hadden hierop aangedrongen bij het college van B&W.

Update 2:

Ook de SP had het al voorgesteld in 2014.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties