De eerste windmolen naast de A2 bij Weert staat

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen weekend zover. De bladen van de eerste windturbine naast de A2 bij Weert werden geplaatst. Daarmee is de eerste van de drie nieuwe windmolens in Weert een feit.

In juni van dit jaar ging de eerste paal in de grond. Daarmee werd het officiele startsein gegeven voor de bouw van drie windturbines. Daarna werd de fundering aangelegd en half november arriveerden de eerste bladen. Daarna werd er een grote hijskraan opgebouwd en verliep de bouw van de eerste windmolen snel.

De drie windturbines komen langs de snelweg A2 ten zuiden van het wegrestaurant bij Weert. Er is gekozen voor turbines van leverancier Enercon met een tiphooge van 200 meter. De turbines hebben elk een vermogen van 4,2 MW. Daarmee kan het windpark straks jaarlijks 30.000 MWh opgewekte groene stroom opwekken.

WeertEnergie en Eneco trekken gezamenlijk op om Windpark Weert te realiseren vanuit een gedeelde overtuiging dat ze duurzame energie willen realiseren in samenspraak en met betrokkenheid van de lokale omgeving. Meer informatie is te vinden op www.windparkweert.nl.