Windpark Weert gaat proefdraaien

Algemeen Weert 4 reacties 2 min. leestijd

De bouw van het windmolenpark aan de A2 in Weert is aanbeland in de testfase. Nu de drie windmolens op hun plek staan is er gestart met de mechanische afwerking; de bekabeling en het testen van de turbines. Molen voor molen worden ze de komende weken in gebruik genomen. Pas over enkele maanden zal de bouw van het Weerter windmolenpark helemaal afgerond zijn.

Laatste fase

Ramon Jillings is projectleider bij TopWind, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bouw van het Weerter windpark. Hij vertelt dat nu de laatste fase van de bouw is aangebroken; “Vandaag hebben we de netaansluiting in bedrijf genomen. Zo meteen gaan we de spanning doorschakelen naar alle windmolens toe. Dan kan het echte testen beginnen. En dan gaat ie een testrun in, zoals wij dat noemen. En die duurt tien dagen als alles goed verloopt”.

Één voor één

Als het proefdraaien van de molens naar wens verloopt zal de eerste turbine, de middelste van de drie, ergens volgende week de eerste groene stroom gaan leveren. De meest noordelijke volgt enkele weken daarna. Aan het begin van de zomer zal ook de derde windmolen volledig in bedrijf zijn. Zo’n 10.000 Weerter huishoudens zullen dan van stroom voorzien worden door de drie windmolens langs de A2.

Het proefdraaien van de molens duurt ongeveer drie maanden. Daarna vindt de overdracht plaats aan Windpark Weert bv. De opgewekte groene stroom van het windpark kunnen mensen afnemen via WeertEnergie | om en Eneco.

Bekijk de video: https://youtu.be/v1sgL57vzHA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
4 reacties