Tijdelijk soepelere regels voor bevoorrading winkels centrum

Het college van burgemeester en wethouders heeft tijdens diverse periodes in 2020 toegestaan dat bevoorrading van winkels en bedrijven in de binnenstad langer was toegestaan.

Omdat niet-essentiële winkels van de Rijksoverheid nu om 17.00 uur gesloten moeten zijn, willen veel ondernemers direct na sluitingstijd hun winkels op orde brengen.

Het college maakt dat nu weer tijdelijk mogelijk. De versoepeling blijft van kracht totdat de sluitingstijden vanuit de Rijksoverheid weer naar normaal worden teruggebracht.

“Ondernemers van niet-essentiële winkels moeten op dit moment om 17.00 uur gesloten zijn. Veel ondernemers willen graag daarna hun winkel op orde brengen voor de volgende verkoopdag. Dat is nu niet altijd mogelijk omdat laden- en lossen op dit moment pas vanaf 18.00 uur is toegestaan en tijdens koopavond pas vanaf 21.00 uur. Om de ondernemers tegemoet te komen passen we dit tijdstip aan van maandag tot en met zaterdag naar 17.00 uur. De eindtijd van 19.00 uur blijft gelijk. Vanaf 17.00 uur is het toegestaan voor leveranciers of ondernemers om de promenades te berijden en laad- en losactiviteiten uit te voeren. Ik wil omwonenden vragen begrip te hebben voor eventuele overlast”, aldus wethouder Wendy van Eijk.