Stichting ondersteunt Pascale en haar collega’s bij hun baan

Plaats een reactie

Eerder dit jaar opende Celine Otten in het hartje van Weert haar restaurant/winkeltje ‘Lien & Otje’. Hiervoor ging zij een samenwerking aan met de stichting De gewoonste zaak van Weert. Samen met onder andere tien medewerkers met een verstandelijke beperking werkt ze nu hard om haar onderneming tot een groot succes te maken.

Gewoonste zaak

Stichting De gewoonste zaak van Weert begeleidt mensen met een verstandelijke beperking bij hun werk. ‘Lien & Otje’ heeft tien medewerkers die door vrijwilligers van de stichting ondersteund worden.

Pascale

Eén van die bijzondere medewerkers is Pascale van Nieuwenhoven. Twee dagen per week werkt ze bij ‘Lien & Otje’. Net als de meeste van haar collega’s staat ze het liefst achter de bar. Ook werkt ze graag in de bediening. Volgens Brigit Mennen, voorzitster van de stichting De gewoonste zaak van Weert, heeft Pascale structuur in haar werk nodig; “Het is belangrijk dat ze van tevoren weet hoe haar dag eruit gaat zien”. Vrijwilligers van de stichting die tijdens de werkdagen van Pascale aanwezig zijn zorgen daarvoor, aldus Mennen.

Pascale is bij ‘Lien & Otje’ helemaal in haar sas. “Ik vind het heel leuk om hier te werken”, zegt ze met een grote glimlach op haar gezicht. Even later helpt ze een van de gasten. Ze ziet dat deze dame haar thee op heeft en vraagt of ze nog iets wil drinken. Als deze aangeeft dat ze niets meer hoeft vraagt Pascale of ze het lege theeglas mee mag nemen.

Begeleiding

Het verschilt van persoon tot persoon als het gaat over de begeleiding die de medewerkers nodig hebben. “De een die kan heel veel zelf en sta je op de achtergrond en monitor je of het goed gaat en bij een ander moet je echt bij elke handeling ernaast staan om te zorgen dat het goed verloopt”, zo licht Brigit Mennen toe.

Werkplekken gezocht

De Stichting werkt nu een aantal maanden met ‘Lien & Otje’. “Dat gaat supergoed … maar we zitten nu aan de top van onze capaciteit qua werkplekken”, zo zegt Brigit Mennen. Daarom is de stichting nu op zoek naar werkgevers die hun deuren ook open willen zetten voor medewerkers die dan door vrijwilligers van De gewoonste zaak van Weert begeleidt zullen worden. Ondernemers die meer informatie willen kunnen via de mail contact opnemen. Het adres: [email protected].

Bekijk de video: https://youtu.be/2rIEsINiqfk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie