Bij Weerterlandhout zijn ze uit het goede hout gesneden

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Net als elders in Nederland gebeurt het regelmatig dat ook in onze regio bomen om verschillende redenen sneuvelen. In Weert hebben we Weerterlandhout, een vrijwilligersorganisatie die deze bomen benut om er prachtige producten van te maken.

Om te laten zien dat ze bij Weerterlandhout uit het goede hout zijn gesneden, organiseerden ze vandaag een open dag in hun werkplaats aan de Kemperveldweg 3. Tijdens deze open dag konden bezoekers een kijkje nemen in de werkplaats en kennismaken met de enthousiaste vrijwilligers die er actief zijn.

De vrijwilligers vertelden met veel enthousiasme over de mogelijkheden voor het duurzaam verwerken van lokaal hout. Bovendien waren er in de werkplaats diverse afgewerkte producten te bewonderen en te koop.

Vanochtend was het meteen gezellig druk, met zowel jong als oud publiek dat interesse toonde in het vakmanschap van de ambachtslieden en kunstenaars die zich presenteerden.

Bekijk een video: https://youtu.be/UgKfxiKAyvI

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie