Cranendonck wil COA dwingen tot maatregelen AZC Budel

"De maat is vol"

Budel – “De maat is vol”, aldus de gemeente Cranendonck. Ze vinden ingrijpen nodig voor het borgen van de veiligheid op het AZC terrein in Budel.

De gemeente vindt dat de situatie op het AZC terrein zodanig uit de hand is gelopen dat de veiligheid voor bewoners en medewerkers niet langer gegarandeerd kan worden. Ook de politie ondervindt problemen bij het optreden op het terrein van het AZC. Dat wordt nog eens onderstreept door een reeks van incidenten, van kleinere aard tot ernstige geweldsmisdrijven.

De burgemeester vindt dat de maat vol en niet langer acceptabel is. Er moet worden ingegrepen. Die mening wordt gedeeld door de Commissaris van de Koning Noord-Brabant.

Inmiddels heeft de staatssecretaris spoedoverleg toegezegd. De burgemeester laat inmiddels de juridische mogelijkheden in kaart brengen om het COA te dwingen de veiligheid op het AZC te borgen en zal niet aarzelen daartoe noodzakelijke stappen te zetten.