Help jij een ander?

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: asielzoekers en statushouders in Weert. Of dit nu in het nieuws was, sociale media of omdat ze bij jou in de buurt kwamen wonen. Wellicht heb jij je wel eens afgevraagd wat de achtergrond is van deze mensen. Hoe komen ze hier terecht? Hoe komen ze aan een huis? En hoe verloopt het om opnieuw een start te maken?

Binnen Punt Welzijn helpen ze deze doelgroep bij het inburgeren en kennismaken met Weert en Nederland. Ze helpen bij praktische dingen zoals het aanmelden op school, meegaan naar een sportclub en kennismaking met de buren. Maar ook bij administratieve dingen zoals het leren lezen van post en het in kaart brengen van de financiën.

Misschien denk je nu ‘daar zou ik wel aan mee willen werken’. Dan maken we graag kennis met jou! We zijn altijd op zoek naar mensen die vrijwillig willen coachen of iemand willen helpen met de Nederlandse taal. Of je nu een uurtje per twee weken tijd hebt of meerdere uren iedere week. Graag denken ze met je mee.

Wil je wat meer informatie? Neem dan op werkdagen telefonisch contact op tussen 9.00 en 12.00 via het telefoonnummer 0495 697 900 of mail naar [email protected].