Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck?

Algemeen Cranendonck Regio Reageer 2 min. leestijd

Cranendonck – Ruim 50 vrijwilligers uit Cranendonck zetten zich in voor de inwoners uit Cranendonck die weinig tot geen eigen netwerk om zich heen hebben die bepaalde klussen in en om het huis voor hen kunnen doen. In 2021 hebben de vrijwilligers van de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck meer dan 1650 inzetten gepleegd.

De Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck bestaat uit verschillende diensten. We hebben een klussendienst waar we mensen helpen met kleine klussen in en rondom het huis, bijvoorbeeld een lamp vervangen. Daarnaast helpen ze mensen met klein tuinonderhoud of hulp bij de boodschappen. Zit je verlegen om een praatje, dan hebben zij ook vrijwilligers die jou kunnen bezoeken om gezellig een kopje koffie te drinken of een wandeling te maken.

Tijden

Klanten kunnen aanvragen doen op maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur en op maandag en donderdag tussen 13.30 en 15.30 uur op telefoonnummer 0495-592553. Als nieuwe klant voor het tuinonderhoud, het doen van boodschappen of voor een bezoekvrijwilliger, krijg je eerst een intake. Daarvoor komt een vrijwillig coördinator bij jou thuis. Dan wordt gekeken of er niemand in jouw omgeving is die deze “klus” voor jou kan klaren.

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan krijgen ook een intakegesprek en bij een boodschappen- of een bezoekvraag gaat de vrijwillig coördinator de eerste keer met jou mee om de afspraken te maken.

De Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck is onderdeel van de Vrijwilligerscentrale Cranendonck, uitgevoerd door vrijwilligers van Cordaad Welzijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie