Jan Linders houdt hoog omzetniveau vast in 2021

Archieffoto WdG - Opening Jan Linders in Weert

Jan Linders Supermarkten heeft in het opnieuw veelbewogen jaar 2021 het hoge omzetniveau weten vast te houden. Met een focus op het bieden van een veilige en prettige winkelomgeving om consumenten hun dagelijkse boodschappen te laten doen, werd in 2021 een consumentenomzet van 512 miljoen euro gerealiseerd.

Het jaar 2022 staat in het teken van verdere groei middels de opening van 4 nieuwe supermarkten en daarmee het uitbreiden van het marktgebied. De supermarkt van het zuiden zal in 2022 dan ook doorgroeien naar 65 filialen. In Weert zal een filiaal worden afgestaan dat wordt overgenomen door Jumbo. De vestiging aan de Onzelievevrouwenstraat in Weert blijft bestaan.

De impact van de covid-pandemie beïnvloedde de omzet in 2021 opnieuw positief en zorgde vooral in de eerste helft van het jaar voor een duidelijke omzetgroei. De wateroverlast waar het zuiden in de zomer mee te maken had en de nieuwe maatregelen uit het Nationaal Preventieakkoord rondom de verkoop van alcohol boog deze omzetgroei om in omzetstabilisatie ten opzichte van 2020.

Opnieuw de beste bakkerij- en speciaalbierafdeling

Ook in 2021 spraken klanten hun waardering uit voor de supermarkt van het zuiden. Zo werd Jan Linders door GfK voor het 9e jaar op rij uitgeroepen tot de supermarkt met de beste bier- en speciaalbierafdeling. In het najaar werd Jan Linders volgens GfK voor de 17e keer gekozen als de supermarkt met de Beste Bakkerij van Nederland. En recent werden maar liefst vier producten in hun categorie als Product van het Jaar 2021-2022 bekroond: Onze Trots koude schotel, Onze Trots tomatensoep met balletjes, Onze Trots rosbief en Jan Linders Spareribs.

Investeringen in de toekomst

Het afgelopen jaar werd fors geïnvesteerd in de continuïteit van het familiebedrijf. Zo werd in november een nieuw ERP platform in gebruik genomen, waardoor alle kritische bedrijfsprocessen opnieuw ingericht en anders aangestuurd worden. De uitrol hiervan is succesvol verlopen. Ook in 2021 werden een aantal filialen -Beek en Donk, Valkenburg en Horst- volgens de nieuwste formule-uitganspunten verbouwd. Het pand in Horst werd in een krap tijdsbestek van slechts 16 weken zelfs helemaal afgebroken en volledig opnieuw opgebouwd, waardoor een gloednieuwe supermarkt ontstond. Daarnaast is inmiddels in 6 supermarkten het slijterijconcept uitgerold en in 13 supermarkten is zelfscan geïntroduceerd.

Het jaar 2022 staat in het teken van expansie. Jan Linders zal nieuwe supermarkten openen in Maastricht (‘Hoolhoes’), Vlijmen, Drunen en Wanssum. Deze laatste drie worden van Jumbo overgenomen. Hiermee zal het winkelbestand in 2022 doorgroeien naar 65 supermarkten.