Leven van gevallen fietser gered dankzij snel handelen en reanimatie

Op de Driesveldlaan heeft zaterdag rond 8.30 uur een ongeval plaatsgevonden waarbij een fietser zwaar gewond raakte. Dankzij het snelle handelen van de voorbijgangers en hulpverleners is het leven van de man gered.

Ter hoogte van het zebrapad bij de Smeetspassage was een man met zijn fiets ten val gekomen en zwaar gewond geraakt aan o.a. zijn hoofd. Voorbijgangers stopten en boden meteen eerste hulp. Ze waarschuwden de hulpdiensten en startten de reanimatie. Twee ambulances en twee politie-eenheden kwamen ter plaatse.

De hulpverleners namen de reanimatie over en deze levensreddende handeling had succes. Het slachtoffer kreeg weer een hartslag en kon weer zelfstandig ademen. Hij is vervolgens met spoed naar een ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.