Opgeleverde hofjeswoningen zorgen meteen voor ‘naoberschap’

Algemeen Weert 3 reacties 3 min. leestijd

Aan het Waagmeesterhof in Weert zijn deze week 11 nieuwe hofjeswoningen opgeleverd. De bewoners van tien levensbestendige woningen kregen er hun sleutels overhandigd. Het elfde huis krijgt een gemeenschappelijke bestemming. Woensdag nam de bewonersvereniging van het hofje de sleutels van deze gemeenschappelijke ruimte in ontvangst.

Naoberschap

De woningen, die liggen rond een hofje langs de Zuid-Willemsvaart, zijn zoveel mogelijk gebouwd naar de wensen van de nieuwe bewoners. Zij hopen, doordat de huizen levensbestendig zijn, hier nog een lange tijd te kunnen wonen.

‘Naoberschap’, dat is wat de nieuwe bewoners voor ogen hebben. Dat is een kleine samenleving waarbij de bewoners als dat nodig is elkaar helpen, waar ze samen dingen doen en waar een beetje op elkaar gelet wordt.

Wonen Limburg, die de woningen verhuurt, steunt deze gedachten. “We zien dat die gemeenschappelijkheid een positief effect heeft op de leefbaarheid. En dat die zorg voor elkaar het mogelijk maakt dat je bijvoorbeeld langer thuis kunt blijven wonen, of dat bewoners zich minder eenzaam voelen”, aldus Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg.

‘t Genietschap

De elfde woning gaat dienen als gezamenlijke ruimte waarin de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten georganiseerd kunnen worden. Theo van Ekerschot, voorzitter van de bewonersvereniging; “Die gemeenschappelijke ruimte is de elfde woning die we van Wonen Limburg mogen gaan huren om elkaar daar te kunnen ontmoeten en samen te kunnen zijn”. Hij hoopt dat bewoners uit de rest van de buurt deze ruimte, die vanaf nu ‘t Genietschap gaat heten, ook gaan ontdekken. Vandaag kreeg het bestuur van bewonersvereniging ‘Hofje Het Genietschap’ de sleutel van de gezamenlijke woning.

De eerste vriendschappen

Een van de nieuwe bewoners van het Waagmeesterhof is Willy van Diest. “Er zijn al vriendschappen aan het ontstaan en iedereen vindt het leuk om met elkaar hier te zijn”, zo constateert hij. “Straks gezamenlijk regelmatig gebruik maken van ‘t Genietschap, onze gemeenschappelijke ruimte, daar kijken we allemaal naar uit”.

In onderstaande video legt Theo van Ekerschot namens de bewonersvereniging uit wat de plannen zijn met ‘t Genietschap.

Bekijk de video: https://youtu.be/aLp2GvnDL28

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties