Burgemeesters hopen dat kabinet gehoor geeft aan roep uit samenleving

Elke dag voeren de burgemeesters van Noord- en Midden-Limburg gesprekken met inwoners, ondernemers en maatschappelijk betrokkenen over de huidige situatie en merken dat er in toenemende mate sprake is van een maatschappelijke en sociale noodsituatie, naast de zorgen die we allemaal hebben over de druk op de gezondheidszorg.  Ze horen dat velen de maatregelen zat zijn en snakken naar perspectief, zo ook de burgemeester van Weert.

Door de aanhoudende coronamaatregelen staat het water óók bij veel Limburgse ondernemers aan de lippen en vrezen zij voor hun voortbestaan. In heel Limburg voelen ondernemers dat door de ad-hoc lockdown hun klanten de landsgrens, die nooit ver weg is, overgaan waar winkels en bedrijven wél open zijn.

Rek is er volledig uit

Dagelijks zien de burgemeesters welke problemen en uitdagingen dat voor hen met zich meebrengt. Vanuit dat perspectief begrijpen zij het collectieve signaal dat winkeliers a.s. zaterdag mogelijk willen geven omdat de rek er volledig uit is, maar al te goed. Ondanks alle tegenslagen blijven ze strijdbaar. En zodra het straks weer mag, staan ze er weer. Die veerkracht is bewonderenswaardig.

Hoop op perspectief

De burgemeesters hopen oprecht dat het kabinet aanstaande vrijdag gehoor geeft aan de roep uit de samenleving en een structureel perspectief voor de toekomst biedt, zodat niet alleen de stem van de ondernemers maar van iedere inwoner van de Limburgse gemeenten wordt gehoord.

De burgemeesters vertrouwen erop dat de ondernemers a.s. zaterdag een verstandige afweging maken en hopen met hen dat zij weer snel en volledig kunnen gaan ondernemen.