AZC Budel en deel van Maarheeze vanaf heden veiligheidsrisicogebied

3 reacties

Cranendonck – Na het eerder vaststellen van een noodverordening op 25 januari 2022, heeft de burgemeester van de gemeente Cranendonck uit oogpunt van veiligheid en zorg voor de openbare orde, besloten een ‘Veiligheidsrisicogebied’ aan te wijzen. Dit is niet alleen het terrein van het AZC in Budel, maar ook het gebied op en rond visvijver ’t Tipke en het NS-station in Maarheeze.

Het besluit volgt na een eerder aangekondigd Driehoek-overleg (Openbaar Ministerie, politie teamchef basisteam Dommelstroom en de burgemeester van gemeente Cranendonck) dat vandaag heeft plaatsgevonden.

Binnen het aangewezen gebied kan het Openbaar Ministerie de politie de bevoegdheid geven om preventief te fouilleren.

“Mijn prioriteit is de veiligheid en de openbare orde waar mogelijk te borgen voor al mijn inwoners. Naast het inzetten van de noodverordening eerder deze week, heb ik dan nu ook besloten om een Veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. De incidenten van de afgelopen periode binnen het AZC zijn aanleiding hiervoor”, zegt Roland van Kessel burgemeester van Cranendonck. “Deze incidenten hebben een enorme impact op de mensen die het betreffen, de bewoners van het AZC zelf, de medewerkers daar en onze inwoners. De orde moet worden hersteld.”

Het document ‘Besluit Veiligheidsrisicogebied’ kun je downloaden via de website van de gemeente Cranendonck.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties