Wegpiraat probeert op politie in te rijden tijdens achtervolging door Roggel

Roggel – De politie van Weert moest woensdagmiddag rond 15.45 uur met spoed richting Leudal vanwege een achtervolging. Het leidde tot wild west taferelen in o.a. Roggel.

De achtervolging begon op de N275 bij Beringe en ging via de N279 richting Roggel. Tijdens de achtervolging probeerde de bestuurder met zijn personenauto tot twee maal toe in te rijden op agenten, zo meldt de politie via Instagram.

Op de Heythuyserweg (N279), net buiten de bebouwde kom, had de politie een blokkade opgeworpen om de auto te laten stoppen. Bij deze blokkade probeerde de bestuurder met de auto wederom te ontkomen en kwam het voertuig in botsing met een politie-auto. Ook werd er een hectometerpaaltje scheef gereden. Een agent wist net op tijd opzij te springen.

Blauwe Opel Vectra

Er is ook via Burgernet een bericht verstuurd om het voertuig te kunnen achterhalen. Het gaat om een blauwe Opel Vectra waarvan het kenteken begint met 46N en eindigt met een T. Het voertuig zou aan de achterzijde schade hebben opgelopen. De auto is niet meer aangetroffen, zo meldt Burgernet.

Getuigen gezocht

Bij deze dollemansrit door Leudal zijn de verdachten ontkomen. Ben jij getuige geweest van dit voorval en heb je meer informatie over de mogelijke vluchtroute neem dan contact op via het telefoonnummer 0900-8844.