Lichtjestocht Weert: “We willen geen codes, we willen vrij zijn”

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 1 min. leestijd

De lichtjestocht in het kader van vrijheid en verbinding trok woensdagavond door de straten van de wijk Fatima. Tientallen mensen kwamen naar het Fatima Huis om vanuit daar de tocht te lopen.

De stoet werd begeleidt door een tractor die voorop reed. De mensen liepen er achter met lichtjes en fakkels. Het werd een vreedzaam en gezellig protest met de boodschap: “We willen geen codes, we willen gewoon vrij zijn. Het maakt niet uit of iemand wel of niet gevaccineerd is. Laat het ieder z’n eigen keuze zijn. We willen gewoon weer vrij zijn. Alles open en geen corona check app”.

Net als in andere steden in Nederland vond in Weert dus ook een lichtjestocht plaats. Het initiatief hiertoe was ontstaan via social media. Gisteren was nog onzeker of de tocht door kon gaan omdat er geen organisatie bekend was. Uiteindelijk was er toch iemand die het voortouw nam en er waren handhavers en politie-agenten aanwezig om de stoet veilig te laten verlopen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/6d5uqYnNtKE

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie