Extra afspraken moeten rust bij AZC in Budel herstellen

Algemeen Cranendonck Regio 2 reacties 2 min. leestijd

Er is vanmiddag door de verschillende partijen waaronder de staatssecretaris, commissaris van de Koning, burgemeester en het COA constructief gesproken om tot oplossingen te komen op het gebied van de veiligheid en daarmee de rust terug te laten keren in het AZC en in Cranendonck.

Samen nemen zij de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de bewoners van het AZC, COA-medewerkers en alle inwoners van de gemeente Cranendonck. Daarvoor zijn diverse afspraken gemaakt voor de korte en middellange termijn.

De gemaakte afspraken

  • Aanscherpen van de beveiliging op het terrein.
  • De zaken van asielzoekers uit veilige landen van herkomst wordt met nog meer prioriteit behandeld, wat zorgt voor snellere doorstroom.
  • Verbeteren van de veiligheid op het terrein door onder andere het plaatsen van een hek. 
  • Samen met de politie en het OM wordt nog scherper gecontroleerd en gehandhaafd, onder andere op aanwezigheid van illegalen.

De komende tijd blijven partijen in gesprek over de veiligheidssituatie. 

Openbare orde en veiligheid herstellen

“Mij is het zeer aangelegen om de openbare orde en veiligheid te herstellen”, zegt Roland van Kessel burgemeester van gemeente Cranendonck. “Ik ben dan ook tevreden dat we met de verschillende partijen aan tafel hier een inhoudelijk gesprek over hebben gevoerd. De maatregelen die nu op tafel liggen, helpen om de rust op korte termijn te herstellen. In maart hebben we dan ook een volgend weegmoment. Goed om op die manier dan ook met elkaar in gesprek te blijven.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties