Instelling veiligheidsrisicogebied rond AZC Budel verlengd

112 Algemeen Cranendonck Regio 10 reacties 1 min. leestijd

Budel – Op 15 februari 2022 loopt de werking van de noodverordening en het veiligheidsrisicogebied rond het AZC in Budel af.

Vanochtend is in de zogeheten driehoek (burgemeester, politie en officier van justitie) besloten de instelling van het veiligheidsrisicogebied te verlengen met een maand. De toewijzing van het veiligheidsrisicogebied loopt dan af op 15 maart 2022 om 23.59 uur.

Met het verlengen van de werking van het veiligheidsrisicogebied blijft ook de bevoegdheid van het Openbaar Ministerie van kracht, om de politie opdracht te kunnen geven om preventief te fouilleren in het veiligheidsrisicogebied.

Volle aandacht

De situatie van overlast en criminaliteit in het AZC vraagt nog steeds de volle aandacht. In maart is hierover opnieuw overleg met de staatssecretaris van Asiel en Migratie Eric van der Burg, het COA en de commissaris van de Koning, Ina Adema.

Gisteren nog moesten de hulpdiensten, uit o.a. Weert, in actie komen vanwege een steekincident op het AZC in Budel.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
10 reacties