Wordt chauffeur bij Automaatje Cranendonck

Cranendonck – Vrijwilligers verzorgen vervoer voor minder mobiele inwoners uit Cranendonck. ANWB AutoMaatje is een landelijk project en is een samenwerking tussen de ANWB, Cordaad Welzijn en de Gemeente Cranendonck.

Vervoer naar de huisarts of familie

ANWB AutoMaatje kan voor verschillende doeleinden worden ingezet: een bezoek aan de huisarts, de kapper, een familielid of naar een activiteit. Door deze vervoersdienst kan iedere inwoner van A naar B worden gebracht door een vrijwillige chauffeur uit Cranendonck. Maar denk ook aan ritten naar de ziekenhuizen in de regio of een andere zorgverlener. Hierdoor hoeft niemand aan de kant te blijven staan.

Via het telefoonnummer 0495-592553 van Cordaad Welzijn kunnen inwoners een rit aanmelden. De kosten voor het AutoMaatje bedragen €0.30 per kilometer. Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 10.00u en 12.30u en op maandag én donderdag tussen 13.30u en 15.30u. Ze rijden voor inwoners uit Budel, Gastel, Soerendonk en Budel-Dorplein.

Vrijwilligers

Theo is één van de vrijwilligers van Automaatje Cranendonck: “ ’n Half jaar geleden zag ik in HAC Weekblad een artikel over dit project, waarbij vrijwilligers werden gezocht. Ik heb me meteen aangemeld, want ik rijd graag auto en wil best iets terug doen voor de maatschappij, nu ik met pensioen ben.” Theo vertelt: “Ik vind de relatie klant-chauffeur erg aangenaam. Ik heb inmiddels veertig ritten gedaan en vind het praatje van de klanten altijd leuk. Het sociale aspect spreekt me enorm aan: die babbel, dat contact tijdens de rit. Steeds tel ik weer mijn zegeningen als ik iemand van of naar het ziekenhuis moet vervoeren bijvoorbeeld. Zeker als het zware patiënten betreft die net een gesprek met de arts hebben gehad. Na afloop van de rit zijn de mensen vaak zó dankbaar dat je ze vooruit hebt geholpen.”

Lijkt het jou leuk om mensen van A naar B te vervoeren en hiermee iets te kunnen betekenen voor een ander? Je kunt zelf aangeven op welke dagen je beschikbaar bent, je bent verzekerd en aan lief en leed wordt gedacht. Interesse? Neem dan contact op met Cordaad Welzijn voor meer informatie via 0495-592 553 of [email protected]