Actie ‘Gratis boompjes voor meer groen’ in Nederweert enorm succes

Nederweert – Het Weerterland wordt steeds groener. Na de geslaagde voucher-actie in Weert voor korting op bomen is ook de uitdeelactie ‘Gratis boompjes voor meer groen’ in de gemeente Nederweert een enorm succes. Twee dagen na het openstellen van de actie zijn de 450 beschikbare pakketten met drie boompjes gereserveerd.

Gezamenlijk initiatief

Inwoners konden zich vanaf woensdag 16 februari via een speciale website aanmelden voor het gratis pakket van drie jonge bomen. De uitdeelactie is een initiatief van de gemeente, IVN Natuureducatie en de Natuur en Milieufederatie Limburg. De actie is financieel mogelijk gemaakt vanuit Plan Boom.

Inheemse bomen

Het pakket bestaat uit drie jonge inheemse boompjes: een hazelaar, een rode kornoelje en een liguster. Inheemse bomen hebben zich aangepast aan de omstandigheden in ons land en kunnen hierdoor beter tegen ziektes. Daarnaast trekken ze meer bijen, vlinders, vogels en andere insecten aan dan exotische boompjes. Hoe meer inheemse soorten we planten, hoe beter dat is voor de biodiversiteit. Bovendien hebben de boompjes het keurmerk ‘On the way to planet proof’.

Ophalen

De boompjes in Nederweert waren vandaag op te halen bij een uitgiftestand op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis.

Door het planten van boompjes wordt onze leefomgeving groener, frisser, gezonder én helpen we de biodiversiteit te herstellen. Bomen geven verkoeling tijdens hete zomers en ze zorgen ervoor dat de bodem regenwater kan opnemen. Kortom: met meer bomen helpen ze verdroging tegen te gaan en laten ze tuinen in Nederweert weer bruisen van het leven!

Plan Boom

Met het planten van bomen in jouw tuin help je mee om de doelstelling van Plan Boom te halen, namelijk om in vier jaar tijd 10 miljoen bomen in heel Nederland te planten. Plan Boom is een landelijk project dat zich niet alleen richt op particuliere tuinen, maar ook op bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en het buitengebied. Meer informatie over Plan Boom? Kijk op planboom.nl.