België verlaagt komend weekend benzineprijs met 17,5 cent per liter

Net als Nederland verlaagt ook België de accijnzen op brandstoffen. Dat is goed nieuws voor mensen uit deze regio die in België tanken. De prijs in België gaat met 17,5 cent per liter omlaag.

Volgens de Federale Regering van België is het een pijnstiller voor de alsmaar stijgende energieprijzen. Het is een gevolg van de oorlog in Oekraïne. De markt reageert op de situatie waardoor de marktprijs stijgt, maar van voorraadtekorten is helemaal geen sprake, zo lichtte de regering toe. Voor de Belgen worden ook tijdelijke energiemaatregelen genomen zoals bijvoorbeeld de verlaging van BTW op gas.

Maar goed, de inwoners van o.a. Cranendonck en Weert kunnen wel profiteren van de accijnsverlaging op brandstoffen. De Belgische regering wil deze verlaging zo snel mogelijk toepassen (lees: komend weekend).

Vergelijking

Tanken in België was al goedkoper ten opzichte van Nederland, maar dat wordt de komende weken nog interessanter. Bijvoorbeeld: tanken bij Tango aan de Roermondseweg kost vandaag €2,38 per liter voor E10 (Euro95). Bij de GrensPaol kost deze brandstof afgerond €1,95 per liter. Vanaf komend weekend gaat in België daar nog eens 17,5 cent per liter vanaf. Nederland verlaagt per 1 april 2022 de prijs voor benzine met 17,3 cent per liter en bij diesel 11,1 cent per liter.

Op een tank van 60 liter bespaar je vanaf komend weekend dus al ongeveer 10 euro.

Tijdelijke maatregel

Net als in Nederland betreft de verlaging van de accijnzen een tijdelijke maatregelen. Er volgt in België een evaluatie voor de zomervakantie of wanneer de benzineprijs voor enige tijd onder de €1,70 euro per liter zal blijven.

Bekijk de persconferentie met de aankondiging: https://youtu.be/RDi6txOCc4s?t=638