Hollanders in de rij vanwege lage benzineprijs in België

Molenbeersel – Als sinds zaterdag staat bij tankstation De Grenspoal in Molenbeersel elke dag een file met ‘Hollanders’ die bij Stramproy de grens oversteken om te profiteren van de lage benzineprijs.

Het verschil ten opzichte van de benzineprijs in Nederland is nog groter geworden. De Nederlanders vinden zich een dief van hun eigen portemonnee wanneer ze die circa 20 – 25 euro per tank (40 liter) niet besparen.

Binnen enkele dagen geregeld

Vorige week kondigde de Federale Regering van België aan dat ze de benzineprijs van 17,5 cent zouden verlagen. Dit in verband met de explosief gestegen brandstofprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Binnen een week was het geregeld. Vanaf zaterdag werd de accijnsverlaging toegepast. Ook in Nederland wordt binnenkort een accijnsverlaging toegepast, maar dat zal pas op 1 april a.s. gebeuren. Bij onze zuiderburen hebben ze dus meer vaart er achter gezet.

Nederlandse vrienden

“We zien onze Nederlandse vrienden graag komen”, vertelt Guyon America, stationsmanager van De Grenspoal. “Het prijsverschil was er natuurlijk al, maar dat verschil is nu nog groter geworden. Het scheelt momenteel tussen de 50 een 55 cent per liter”, aldus de stationsmanager. De zaken gaan goed op dit moment, maar het is ook een welkome compensatie voor het pompstation. Dit omdat ze het in de corona-periode erg rustig hebben gehad. Al helemaal toen de grenzen gesloten waren. Toen daalde de benzineprijs overigens onder de 1 euro per liter.

Saharazand

Naast drukte bij het pompstation is het ook extra druk in de wasstraat en bij de wasboxen. Dit komt door het neergedaalde Saharazand van afgelopen week.

Bekijk een video: https://youtu.be/plaJqMFc6LU