Hoe vrij is een Vrije School?

Waar komt dat ‘vrij’ bij ‘Vrije School’ vandaan? Het betekent niet dat kinderen zomaar vrij zijn om te doen en laten wat ze willen. Structuur, regelmaat en een vast ritme voorwaarden om goed te kunnen leren. Vrij, staat voor Vrij van de overheid in de tijd dat dit type onderwijs werd opgericht door Rudolf Steiner.

Natuurlijk komen de vakken taal, rekenen, aardrijkskunde en geschiedenis etc. aan bod, maar ook toneel, muziek en andere creatieve of kunstzinnige vakken zijn in dit onderwijs onmisbaar. Via deze vakken kun je namelijk de aangeboden leerstof verdiepen, verwerken of eigen maken. Leren is doen met je hele lijf.

Vanaf augustus vestigt de Vrije School zich in Weert. Vlinder Villa zal de kinderopvang van 0-4 jaar en BSO verzorgen.

Je bent van harte uitgenodigd om kennis te maken en je te laten informeren:

Kinderochtenden

Op 19 maart en 9 april worden er kinderochtenden georganiseerd van 10.00 tot 12.00 uur bij kinderpraktijk Boshoverbeek 46. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected].

Meer informatie kun je vinden via: https://www.facebook.com/Vrije-School-Weert-431740434232579. Voor informatie over Kinderopvang 0-4 jaar en BSO mag je mailen naar [email protected].