Bomenactie Weert houdt planten-adviesuurtje

Een boom planten en verzorgen is niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je doet en waar je op moet letten. Heb je vragen of wil je deskundig advies?

In het kader van de Bomenactie Weert houdt een gepensioneerde kweker, met veertig jaar ervaring, twee planten-vragenuurtjes bij tuincentrum ’t Tunnelke aan de Witvennenweg 3 in Weert.

De vragenuurtjes zijn op vrijdagochtend 25 maart van 11.00 tot 12.00 uur én op woensdagmiddag 30 maart van 14.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Bomen verdienen een plek in de tuin, omdat ze: zuurstof geven, CO2 opslaan, voor schaduw en verkoeling zorgen, onderdak bieden aan insecten en vogels en de bodem levendig houden.

Vouchers al verzilverd?

Heb je de vouchers van de Bomenactie Weert nog niet verzilverd? Ga snel naar één van de deelnemende tuincentra en lever je voucher(s) voor 2 april 2022 in. Dat kan bij tuincentrum Neerkeshoof, Intratuin Weert en ’t Tunnelke in Weert.

Zo help je daadwerkelijk mee om de opname van CO2 te vergroten, het regenwater langer vast te houden en de biodiversiteit in jouw eigen leefomgeving te vergroten. Maar vooral, een tuin met een boom is zoveel aangenamer om in te vertoeven. Meer informatie op www.heerlijkweert.nl/bomenactie.

De Bomenactie Weert is een samenwerking tussen gemeente Weert, Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man en woningcorporatie Wonen Limburg.