Brandbrief Weerter Minima Groep vanwege energiecompensatie

Update – De energierekening is de laatste maanden een veel besproken onderwerp. Juist bij mensen met een laag inkomen of uitkering liggen door de torenhoge energierekeningen schulden op de loer.

De regering heeft dit onderkent en heeft een compensatieregeling hiervoor in het leven geroepen. Het is aan de gemeenten hier uitvoering aan te geven.

Berichten in de media dat sommige gemeenten maar een deel van de 800 euro of nog zelfs helemaal niets uitkeren aan de groep die het nu juist zo hard nodig heeft, maakt dat bij de Weerter Minima Groep (WmG) steeds meer berichten binnen komen van mensen die in de problemen raken door de energienota’s.

De gemeente Weert is nog niet tot uitkeren over gegaan én er is nog niet naar de inwoners over gecommuniceerd. Begin maart plaatste de gemeente Weert wel het bericht dat men nog in afwachting was van van de uitvoeringsregeling.

De kartrekkersgroep van de WmG heeft een brandbrief gestuurd naar burgemeester en wethouders maar ook naar de raadsleden en commissieleden niet zijnde raadsleden om te vragen zo snel als mogelijk is over te gaan tot de uitvoering van de compensatieregeling.

Update: Wethouder Van den Heuvel laat in een reactie het volgende weten: ”Wij zijn de afgelopen weken druk bezig om de regeling van de energietoeslag uit te werken voor Weert. Afgelopen week is meer duidelijk geworden, onder andere over de doelgroep. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de lokale uitvoeringsregels en brieven. Daarna zullen we overgaan tot betaling van deze toeslag”.

Lees de brandbrief: https://iwdg.nl/3wFyGho (PDF)