Nog onduidelijkheid over regeling energiekosten voor minima

Door de fors stijgende gasprijzen wordt de energierekening een stuk duurder. Daarom heeft de Rijksoverheid 200 miljoen vrijgemaakt om huishoudens met een laag inkomen te compenseren. De regeling wordt door gemeenten uitgevoerd.

De verwachting was dat de gemeenten in het eerste kwartaal van dit jaar huishoudens met een laag inkomen eenmalig €200,- als tegemoetkoming konden uitkeren. De gemeente Weert ontvangt hierover verschillende vragen van inwoners. Weert is op dit moment echter nog aan het wachten op duidelijkheid over het uitkeren van de eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen.

In afwachting van de uitvoeringsregeling

Het kabinet was van plan om in de eerste drie maanden van 2022 te starten met deze financiële hulp, maar gemeenten zijn nog steeds in afwachting van de uitvoeringsregeling. Daarom weten ze nu nog niet hoe de regeling voor de eenmalige energietoeslag er precies uit komt te zien. Het aanvragen van de eenmalige energietoeslag kan daarom nog niet, zo meldt de gemeente Weert.

Meer informatie

Als de gemeente Weert weet wanneer en hoe je deze eenmalige toeslag kan aanvragen, laten ze dat zo snel mogelijk weten. Dat doen ze onder andere via hun website. Heb je een bijstandsuitkering? Dan krijg je hierover automatisch bericht.

Ook andere huishoudens krijgen compensatie

De bovengenoemde extra hulp voor minima komt bovenop de eerdere maatregelen die het kabinet neemt om de hogere energierekening deels te compenseren

Huishoudens en bedrijven krijgen in 2022 korting op hun stijgende energierekening. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt in 2022 ruim € 400 minder aan energiebelasting.