Konvooi namens Stichting Platform Oekraïne onderweg naar Krakau

Baexem – Vandaag is het eerste konvooi naar Krakau vertrokken om mensen op te halen en onder te brengen bij gezinnen in Nederland.

Bob Wouda van Stichting Platform Oekraïne uit Baexem: “De hulpvraag overstijgt het hulp-aanbod op de verschillende plekken aan de grens met Oekraïne. Wij zijn op 24 februari direct aan het werk gegaan en hebben onze activiteiten snel uitgebreid”.  

De overheid moet natuurlijk bepaalde wegen behandelen alvorens er daadwerkelijk zaken gerealiseerd kunnen worden.

Stichting Platform Oekraïne is al vele jaren actief in Humanitaire hulp aan Oekraïne, en wordt nu door zijn bekendheid overspoeld met hulp uit alle hoeken van het land. Stichting Platform Oekraïne heeft vanaf 24 februari al meer als 20 vrachtwagens met hulpgoederen via zijn kanalen in Oekraïne afgeleverd.

Omdat de vluchtelingenstroom alle middelen overbelasten, heeft Bob Wouda besloten om zelf mensen op te gaan halen en onder te brengen binnen zijn netwerk. Een van de konvooien is vanmorgen vertrokken en zal donderdag mensen gaan onderbrengen in Ell en Heythuysen. Vrijdag vertrekt een konvooi voor opvanglocaties in Zutphen, Barnsveld, Eindhoven, Kerkrade en Bosch en Duin. 

Belangeloos hebben bedrijven hun medewerking aan de konvooien toegezegd zoals bijvoorbeeld taxibedrijf Geerets De Leeuw uit Ospel, Basketbal Academie Limburg uit Weert, De Lions Club uit Gorinchem.

Het konvooi staat onder leiding van Mike Voesten: “We zijn nog op zoek naar opvanglocaties voor ongeveer 30 personen. De landelijke websites waar je je kunt aanmelden hebben tot nu toe alleen geregistreerd waar mensen terecht kunnen, echter de overheid heeft die lijsten nog niet opgepakt. Bel met Bob Wouda onze voorzitter als je een plekje hebt en we kunnen heel snel ervoor zorgen dat je jouw steentje kunt bijdragen om mensen op te vangen! Dit weekend hebben we nog 7 plekken nodig!”.

Alle informatie van Stichting Platform Oekraine vind je via: www.platform-oekraine.nl