Nieuw distributiecentrum Thijs Logistiek officieel geopend

De blauwe vrachtwagens van Thijs Logistiek horen al jarenlang bij het straatbeeld van Weert. Thijs Logistiek is een bedrijf waar Weert, zoals de burgemeester ook zegt ‘verrekte trots’ op is. In 2021 verhuisde het bedrijf naar haar gloednieuwe locatie op bedrijventerrein De Kempen en vandaag werd het officieel geopend.

Stukje geschiedenis

De geschiedenis van Thijs Logistiek gaat terug naar de 19e eeuw. Het bedrijf werd in 1887 opgericht door Johannes Theijs aan het Morregat in Weert. Na wisseling van de eigenaren waaronder de ‘Gezusters Theijs’ (Anneke en Nelleke), Joep van Rooijen en zijn zoon Frans en dochter Marjo draait nu Marius Verschuuren aan het stuur. En met succes want hij weet het transportbedrijf te laten groeien. Thijs Logistiek behoort tot de top 200 van de Benelux.

Groei

Vanwege de aanhoudende groei, maximaal benutte capaciteit van het buitenterrein en een gedateerd pand besluit Marius Verschuuren om 2018 een nieuwe weg in te slaan. Samen het hele bedrijf worden de toekomstmogelijkheden bekeken en uiteindelijk wordt unaniem gekozen voor nieuwbouw.

Nieuwbouw

Het gloednieuwe distributiecentrum van Thijs Logistiek bevindt zich hemelsbreed op nog geen kilometer afstand van de oude locatie. Vlakbij dus, maar qua efficiëntie en duurzaamheid zet Thijs Logistiek enorme stappen. Het pand is multifunctioneel en voor voorzien van alle gemakken die horen bij een modern logistiek bedrijf. Het biedt tevens de mogelijkheid om verder te groeien.

Dankzij de inzet van velen staat er nu een mooi pand aan de Witvennenweg waar Weert trots op mag zijn. Men is klaar voor een plezierige toekomst onder het motto: “Thijs bezorgt het plezier”.

Bekijk een video van de opening: https://youtu.be/VVj50c8L83k