Nieuwe gemeenteraad van Weert geinstalleerd

Algemeen Politiek Weert 3 reacties 1 min. leestijd

De nieuwe gemeenteraad van Weert kan aan de slag. Vandaag werden ze tijdens de eerste raadsvergadering geinstalleerd.

Voor het eerst in de geschiedenis van Weert telt de gemeenteraad 31 zetels. Omdat het inwonersaantal van Weert is gestegen naar boven de 50.000 is het aantal raadszetels met twee toegenomen.

De gemeenteraad mocht ook een nieuwe partij verwelkomen, namelijk GroenLinks Weert. De gemeenteraad van Weert bestaat nu uit de partijen Weert Lokaal (12 zetels), DUS Weert (6 zetels), Weerter VVD (5 zetels), CDA Weert (4 zetels), D66 Weert (2 zetels), PvdA Weert (1 zetel), GroenLinks Weert (1 zetel).

Zorgen over lage opkomst

Na de installatie hielden de fractievoorzitters een korte toespraak. Net als de burgemeester waren ze allemaal bezorgd over de lage opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen is het erover eens om ook hier aan te gaan werken zodat de Weertenaren meer binding krijgen met de lokale politiek.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties