Waarschuwingsborden bij vijver Graswinkel

Na het aantreffen van dode vissen en een blauwe gloed op het water is er gisteren onderzoek gedaan naar een mogelijke lozing in de vijver in de wijk Graswinkel.

Naast een online waarschuwing zijn er ook drie gele borden rondom de vijver geplaatst. De borden wijzen op het visverbod en het verbod om te zwemmen voor mens en dier. Het is immers nog altijd onbekend welke stof er mogelijk geloosd is.

De eerder waargenomen blauwe gloed op het water, en de vreemde lucht zijn nagenoeg verdwenen. Echter, tot het moment dat er meer zekerheid is over de waterkwaliteit, blijft het advies om het water te mijden.

Wachten op de uitslag

Gisteren zijn er watermonsters genomen van het water uit de vijver aan de Graswinkellaan. De onderzoeken nemen normaal gesproken maximaal 72 uur in beslag. De uitslag is nog niet bekend, zo meldt de gemeente Weert.