Verpleegkundigen ondersteunen Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Wanneer iemand belt met de huisartsenpost in Weert, kan het zomaar zijn, dat korte tijd later een verpleegkundige aan huis komt om zorg te verlenen. Dat kan een bezoek aan de huisartsenpost of spoedeisende hulp (SEH) overbodig maken. Het SJG, Meditta en Land van Horne hebben hierover samenwerkingsafspraken gemaakt.

“De spoedeisende hulp van het SJG, de huisartsenpost en het Verpleegtechnisch Team van Land van Horne gaan elkaars krachten beter benutten”, vertelt Marie-José Dirven, teamleider/projectleider van het VTT van Land van Horne. “We willen doelmatiger samenwerken, zodat cliënten gerichter zorg krijgen, met als uitgangspunt ‘goede, veilige, passende zorg op de juiste plaats’. De verpleegkundigen van het VTT worden ingeschakeld afhankelijk van de beoordeling op de huisartsenpost of zijn ondersteunend op de SEH. Gaandeweg gaan we samen verder onderzoeken welke mogelijkheden en nog meer zijn om de zorg voor de cliënten te verbeteren.”

Saskia de Boer van huisartsenorganisatie Meditta, tevens manager van de huisartsenpost, is blij met de inzet van extra verpleegkundigen: “De verbeterde samenwerking zorgt voor een samenhangend en kwalitatief goed aanbod van zorgverlening, dat aansluit op de behoefte van onze patiënten. Het project wordt gedragen door gedreven professionals, waarbij vertrouwen, korte lijnen en commitment de juiste basis vormen om ons gezamenlijke doel te bereiken.”

Ook Ilona van Osch, teammanager SEH, ziet voordelen voor de SEH én de inwoners van het werkgebied: “De patiënt staat centraal en we willen de juiste zorg op de juiste plek bieden. Soms is dat juist níet in het ziekenhuis, maar bijvoorbeeld gewoon thuis . Door deze samenwerking tussen de professionals op de SEH, de huisartsenpost en Land van Horne kunnen wij de zorg in de regio zo veel mogelijk op maat maken voor onze patiënten.”

Deze samenwerking is het resultaat van een project waarin de drie partijen de zorgverlening nog beter willen stroomlijnen. Voorop staat dat patiënten adequater geholpen worden, maar daarnaast dat ook de deelnemende organisaties voordelen ondervinden van een betere samenwerking.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie