WdG Stembusje: PvdA Weert

De toekomst van Weert ligt op 16 maart in handen van de inwoners. Dan kun je namelijk stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. In Weert doen zeven partijen mee aan de verkiezingen.

Op de dagen voor de verkiezingen zie je op dit platform de video-reeks het ‘WdG Stembusje’. We trokken met een busje door Weert om met de lijsttrekkers naar de bijzondere locaties te gaan waar een verhaal achter zit.

In ongeveer 2 minuten vertelt elke lijsttrekker wat de belangrijkste punten zijn en waarom het er toe doet om te gaan stemmen. Vandaag is het de beurt aan lijsttrekker Leon Heuvelmans van PvdA Weert.

Meer informatie over PvdA Weert zoals het verkiezingsprogramma kun je vinden via: https://weert.pvda.nl/.

Wat doet een gemeenteraad?

In de gemeenteraad worden veel zaken beslist die jou direct aangaan. Denk daarbij aan onderwerpen als wonen, cultuur, onderwijs, sport, verkeer en huishoudelijke zorg. De raad bepaalt het beleid en beslist waaraan geld wordt uitgegeven.

Daarnaast geeft de raad aan het college van burgemeester en wethouders de opdracht dit beleid met het beschikbaar gestelde geld uit te voeren. En achteraf controleert de raad of dit goed is gebeurd. 

Welke partijen doen mee?

Naast PvdA Weert doen ook Weert LokaalCDAWeerter VVD, DUS WeertD66, en GroenLinks mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Weert. Alle informatie op een rijtje vind je via: https://www.weert.nl/verkiezingen

Bekijk de video: https://youtu.be/aC8mro93_vc