Weerter VVD zet vraagtekens bij nieuwe datum braderie

Algemeen Politiek Uitgaan Weert 7 reacties 1 min. leestijd
Archieffoto: Nacht van de Braderie in Weert

De Weertenaar weet niet beter dan dat op de eerste vrijdag van juli de Braderie in de binnenstad plaatsvindt. Hieraan lijkt dit jaar een einde te komen, nu deze verplaatst wordt naar zondag 31 juli, zo stelt de Weerter VVD.

Winkeliers en horecaondernemers zijn volgens de politieke partij met stomheid geslagen. Veel Weerter ondernemers vragen zich af: waarom heeft er geen overleg plaatsgevonden? 31 juli is immers midden in de vakantieperiode. De 1e vrijdag van juli een begrip ook bij vele niet-Weertenaren, horecaondernemers die orkesten/bands hebben vastgelegd.

Meerdere winkeliers/horeca-ondernemers hebben Weerter VVD Raadslid Lars Lambers aangesproken of hij hen kan helpen. Vandaar dat Lambers een zogenaamde artikel 40 brief met schriftelijke vragen aan het College van B&W heeft gestuurd, om snel duidelijk te krijgen over deze volgens de VVD bizarre situatie.

“Luister naar de gezamenlijke winkeliers/horeca ondernemers en laat de traditie in stand, Braderie op de 1e vrijdag van juli!”, aldus raadslid Lambers.

Lees de brief: https://iwdg.nl/36ITlWU (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties