1/8e triatlon in estafettevorm: niet strijden tegen, maar met elkaar

Algemeen Sport Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Zaterdag 17 september wordt in en rond het Blauwe Meertje in Weert een aangepaste 1/8e triatlon gehouden. Dat betekent 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. Bijzonder is dat deze sportieve uitdaging in teamverband aangegaan kan worden.

Aanpassingen

Toon Timmermans is verantwoordelijk voor de bouw van het parcours. Hij vertelt dat het parcours aangepast is voor mensen die zelfstandig geen volledige triatlon kunnen volbrengen; “In principe kunnen alle deelnemers die een beperking hebben, of ziek zijn geweest, meedoen”. In een aantal gevallen zullen zij hulpmiddelen nodig hebben; “… denk aan fietsen met een speciale zit, denk aan roeibootjes waar de deelnemers in moeten zitten”. Om de deelnemers te helpen bij het volbrengen van hun sportieve uitdaging is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers.

Sponsoring

“Aan dit evenement hebben we twee goede doelen gekoppeld”, aldus Suzanne Moonen van de organisatie. “Dat is Stichting OntspanWater. Zij willen een therapeutisch bad in Weert realiseren … en het Toon Hermanshuis voor iedereen die te maken heeft met kanker”. Het is de bedoeling dat alle deelnemers zelf op zoek gaan naar sponsors. Per team moet minimaal €250,- opgehaald worden voor de twee goede doelen.

Estafettevorm

Een ‘normale’ triatlon wordt door één sporter volbracht. Voor deze speciale 1/8 triatlon mogen de drie disciplines – fietsen, zwemmen en lopen – door meerdere sporters uitgevoerd worden. Het volledige parcours mag dus in teamverband afgelegd worden. “… in estafettevorm. Dat betekent dat de ene gaat zwemmen, iemand anders kan gaan fietsen en nog iemand anders kan gaan rennen”, aldus Toon Timmermans.

Aanmelden

Op www.inbewegingmetjou.nl vind je meer informatie over de aangepaste 1/8e triatlon. Daar kun je jezelf ook aanmelden als deelnemer, vrijwilliger of sponsor.

In onderstaande video geven Toon Timmermans en Suzanne Moonen meer uitleg over het evenement.

Bekijk de video: https://youtu.be/4SmHs9JOEjk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie